hits

Mammas bursdag og sånn

Au, au min hals... Det er som om noen har skutt et hull i den, så hvert eneste synk gjør ondt.... For å bruke tiden konstruktivt allikevel, blogger vi videre, det er jo masser å ta fatt i! :)

28. maj våknet jeg også syk. Hostet veldig og krøp opp på 39 grader i temp i løpet av formiddagen. Jeg hadde ikke pakket enda, fordi jeg også hadde hatt feber dagen før og forsøgt å sove det vekk. Så jeg skulle rydde pent her til Sara som skulle passe dyrene, og så skulle jeg pakke et eller annet jeg kunne ha på meg i helgen i Norge. Det ble en veldig lang formiddag med pakking + rydding + feber. Jeg skulle ordne Bravo, men det nådde jeg ikke, så den æren fikk Anna. På et eller annet tidspunkt kom Anders og hentet meg. Han var så søt å kjøre meg til Kastrup, og ja, først til FitnessWorld og hente håndkleet mitt (apropos FW, med mindre jeg blir betydelig mere frisk i natt, så skrått opp med den konkurrencen jeg kjører med meg selv om å trene i så mange uker som mulig sammenhengende, who cares anyway? Jeg vet jo at jeg trener så mye jeg kan, og det er hver uke det). Men det var super dejligt med lift til Kastrup, både fordi feberen gjorde meg en smule afkræftet, og jeg hadde den sorte masssagebriksen med som skulle på pension i Norge. Takk for at du gadd å bruke din tid på meg, Anders :)

Jeg brukte seriøst 20 min på å stå i kø for å sjekke briksen inn. Det kan man jo ikke klare hjemmefra... Men jeg orket ikke stresse, når altid de flyene allikevel. Check in gik heldigvis hurtigere, og så var det bare å gå til Tiger'n og kjøpe noe vann, så var jeg reiseklar. Turen til Norge gikk greit, jeg frøs mye, men jeg var jo heller ikke heelt rask. På Gardermoen var det fullstendig kaos ved bagagebåndet. Det stod vel godt og vel 200 mennesker rundt 1 bånd, fordi det kom bagage fra 4-5 fly samtidig. Supersmart! 


Jeg kunne egentlig tidlig se bagagen min komme ut av hullet der bagagen kommer ut, men jeg hadde ingen sjanse i havet for å komme meg hen til den

Folk stod så tett i tett at man intet kunne se. Jeg prøvde i min feberhete å stå på bagasjevogna mi, uten resultat, men så gikk jeg til "stor bagage" i stedet og fant briksen min, og med nyfundet energi nærmet jeg meg massen av mennesker igjen. Jeg prøvde å stå et annet sted, og der lykkes det meg å skimte min røde kuffert mellom benene på noen, og så forlot jeg ellers bagagevogn og briks og maste meg mellom menneskene for å få fatt i kufferten, og tror du folk flyttet seg så jeg kunne komme meg vekk? - nejda, jeg måtte blidt skubbe de til siden igjen for å komme fri. God bagageutleveringskultur på OSL den dag serru!

Så var man kommet så langt. Elin hadde sendt meg sms, hun var på Gardermoen for å hente foreldrene sine, og hun ville gjerne vente så hun kunne se meg også. Så mamma, Elin og hennes foreldre ventet på meg i ankomsthallen da jeg veltet ut av kaoshallen. Det var veldig koselig selv om jeg var litt i øsrka. I bilen ventet pappa og Bantos, og så ventet halvanden time i bilen hjem, for vi kom midt i ettermiddagsrushet (sorry, det glemte jeg å tenke på da jeg bestilte billetten..) og en kø som stod bom stille i laaang tid. Men så var det da masse tid til å snakke og hoste. Jubii ;)

Da vi kom hjem stod den på middag og TV. Jeg har jo ikke TV i DK, så det er faktisk litt hyggelig. Og så var det dejlig å bare slappe av.. ;)

29. mai var mammas bursdag. Jeg startet med å synge for henne nesten utem stemme, på badet da jeg skulle tisse. Kanskje ikke suuuuperkoselig, men sånn var det :p
Dagen gikk med at mamma bakte sjokoladekake, en sånn helt riktig sjokoladekake, som ikke skal vinde verdensmesterskap i kreativitet og utseende, men som er en kake bakt på kjærlighet. Det behøver ikke å være så komplisert. Alle de fancy kakene som fyller på FB til tider, - hva er poenget med dem? De skal jo spises, - det er da ligegyldig hvordan de ser ut, så lenge de smaker godt og noen har lagt et stykke arbejde i den for å gjøre noen glad?


Det var lenge siden noen hadde bakt i Reineveien 5, så det hadde flyttet maur inn i sukkeret :p

 
"Er dere flere som gjemmer dere her da?"


Mens kaka var i ovnen, stod den på gaveoppakning, - det skulle ikke være så vanskelig, da jeg ikke rigtig hadde hatt overskudd til å pakke gaven mere inn enn som så :P Men pulsuret som gjemte seg under tørkerullen, faldt allikevel godt i smak, og har visst fungert godt :) Så da er jo allting bra ;)


Ut over å innstallere apper og pulsur for fødselsdagsbarnet, lagde jeg sommerfugler ut av de pemgene vi skulle gi brudeparet dagen etter. Synes jeg var litt flink :)


3 forskjellige sommerfugler ble det


Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, det var bare synd at ikke brudeparret fikk se dem, for forloverne pakket gavene ut, og ødela sommerfuglene for å putte de ned i en konvolutt sammen med alle de andre pengegavene som ble gitt. Jaja. Jeg hygget meg i hvertfall med dem.


Smukke mammaen min med dejlig sjokoladekake :)


Bravo sendte bursdagshilsen fra DK :D Sara påstår at han selv holder flagget ;) Jeg synes det ser ut som om han hat fått litt hjelp, men stilig bilde er det uansett!


Mamma har blitt så selvstendig, så etter kakebakeriet, skulle hun løpe en tur, sånn var det. Jeg ville også med, men jeg kunne jo ikke løpe med lungebetennelsen min, jeg hosta hele tiden og harket gult slim opp. så..


Bantos og jeg gikk bare vår egen tur. Det var også hyggelig


Kuene syntes Bantos var et spennende innslag i dagen


Vi nådde et gladd hvitvin, innen mamma dro på båthygetur med jobben. Graulerer med dagen nok en gang, mamma, og vel fortjent båttur :)


Bantos og jeg gikk en tur til stranda 


Så kunne han leke, og jeg prøvde å jage lungebetennelsen min vekkFine Bantos som henta drivtømmer fra vannet og rulla seg på det :)


Jeg syntes kanskje det var litt for kaldt for å bade, men det var Bantos uenig i


Han fikk hente massevis av pinner i vannet, og var meget til freds med det


Fine skapning


Fine Fagerstrand


Mesteparten av ettermiddagen og kvelden brukte jeg sammen med pappa, og vi bestilte pizza fra Kroa. Jeg dekket opp med mine kære sommerfugler igjen, ble fort glad for dem merker jeg ;)

Lørdagen, med Jim og Stines bryllup, kommer i sitt eget innlegg, og så hopper vi lettere elegant frem til søndagen:


Jeg var på tur med Bantos igjen. Denne gangen gikk vi i den skogen som jeg elsket som barn, men som er blitt ødelagt og skal bygges ut nå. Jeg mangler jeg et sådan "før ødeleggelsen"-bilde, men dette er bedre enn ingenting 


Heldigvis er ikke all skogen på Fagerstrand vekk!


Til kvelden stod den på grillings


Og så hadde jeg sett at det skulle være gospel-konsert i Drøbak kirke da jeg besøkte Stine om fredagen, og det måtte vi jo selvfølgelig fp med oss, nu jeg er blevet en sådan en gospel-freak ;)


Desværre var det ikke flere billetter tilbake da vi kom, så vi fikk sitte på kirketrappa


Men det var ikk heelt skidt det, for der på trappa hadde vi både sol, god utsikt OG hørte musikken ;) Dessuten sparte vi 300 kr i biletter! :D


Sååå koselig å være på konsert med mammaen sin :D


Vi applauderte godt på kirketrappa ;)


:)


Fotoshoot i Badeparken. Ja, for det ble littegranne kjedelig å sitte på kirketrappa :p


På ankeret fra Blücher (ja, se det vet jeg ikke engang hvordan jeg staver til! Men altså, - det tuyske skipet som ble skutt ned og sank rett neddi vannet baki der, mellom Drøbak by og Oskarsborg festning (som den opmærksomme leser kan se i bakgrunnen ;) )


Det er sådan relativt massivt, det ankeret


Smukkeste mammaen <3


Kunne gjort deg som model du ;)


Morro med fotosession :p


.. Jakten på et nytt profilbilde ;)


Med Drøbak kirke i bakgrunnen


Og mamma. Som også begynte å hoste denne dagen...


På vei til bilen igjen så vi at kirkedørene var åpnet, så da kunne vi både høre OG se koret live. Så vi ble der litt og hørte på :)

Da vi kom hjem hadde pappa stelt i stand vafler og så hygget vi med det. Om mandagen var mamma syk med feber og hoste, og magtet nesten ikke å komme ut av senga si.


Bantos og jeg gjorde den som sykepleiersker, innen vi gikk på tur

Jeg vet ikke hva annet jeg holdt på med om mandagen. Bortsett fra at om ettermiddagen da pappa kom hjem, gikk vi på firsketur med Bantos, og det gikk veldig dårlig, idet Bantos bet seg fast i kroken min, og det endte med at pappa måtte skjære ham i leppa for å få den ut. Texas-tilstalder. 


Dette var innen jeg fikk 30 kg hund på kroken..


Men alle overlevde jo, selv om mamma stakkar hadde veldig vondt i kroppen sin, og høy feber og hoste. Og det hadde hun i en uke etterpå. :S Unnskyld at jeg smitta deg! :/
 

Om tirsdagen gikk jeg på tur med Bantos og ei venninne jeg ikke har sett på 7 år, og hennes hund. Og så dro jeg til Bestemor i Oslo. Jeg har faktisk ingen bilder fra dagen. Men det var koselig å være på besøk. Jeg fikk lekker bestemor-frokost, vi snakket og hygget, og så kom pappa og kjørte meg opp til Gardermoen. Jeg var litt mindre påvirket syk enn sist jeg var der oppe, og turen til DK gikk greit. På Kastrup ventet Anders, og kjørte meg hjem. Takk for hjelpen :) 

Helgas beste opplevelse var helt klart brylluppet, og det får du lese om når du stikker innom bloggen neste gang. Nå skal jeg sove litt, for jeg skal på jobb i morgen tidlig, og må sove nå mens de smertestillende fungerer litt, for de tar toppen av halssmertene. Jeg burde slet ikke arbejde i morgen, men jeg trenger pengene og de trenger arbejdskraften, og så må jeg heller avlyse kundene mine på mandag. Jeg ser ikke for meg at jeg blir frisk på en stund endnu...

Én kommentar

mamma

21.06.2015 kl.16:35

Tusen takk for en veldig koselig 29. mai. Det ser alltid så hyggelig ut når du har lagt inn bilder og tekst i bloggen din. Nå er jeg bare veldig bekymret for din helse!!! HALSPRØVE!! Seriøst, det MÅ være noe som må drepes i den halsen??? (Streptokokker e.l.) Halsprøve, blodprøve må gjøres. Stress kan ikke være årsak til dette. Ønsker av hele mitt hjerte at du snart er ute av dette utslitende og gjentagende "problemet".

Neste gang vi sees er du helt sikkert 100 % igjen, veldig glad i deg <3

Skriv en ny kommentar

Jeanette

Jeanette

29, Nesodden

Velkommen :) Jeg heter Jeanette, født i Norge og bor i Danmark på 9. året. Det meste av innholdet på denne bloggen, er fra de første 7 årene mine i DK, sammen med min kjære hest Bravo, som ble 28 år i 2017, men som jeg ikke har mere. Jeg har stadig kattene Shanto og Cara. Hvis vi deler samme humor, kan jeg love deg et god latter hvis du leser litt tilbake i arkivet. ;) Takk for at du har tatt turen innom!

Kategorier

Arkiv